Despre mine

Fotografia mea
SUPREMA INTELEPCIUNE ESTE DISTINGEREA BINELUI DE RAU ADEVARATA INTELEPCIUNE INSEAMNA SA-TI RECUNOSTI PROPRIA IGNORANTA VIATA-I SCURTA IAR CU FIECARE CUVANT PE CARE IL ROSTESTI TI SE SCURGE O PICATURA DIN VIATA.

joi, 5 februarie 2009

6 greseli pe care le fac barbatii

De cele mai multe ori barbatii cred despre ei ca sunt atotstiutori in materie de sex, ca femeile sunt previzibile si usor de modelat in intimitate, cand de fapt sexualitatea femeii, in mintea barbatului, e plina de erori si omisiuni. Credintele si convingerile sexuale ale barbatilor sunt raspunzatoare de greselile pe care ei le fac atunci cand femeile dau semnalele disponibilitatii sexuale.
Dupa ce invata “filosofia vietii” oamenii considera ca toti ceilalti traiesc sexul la fel ca ei.

Tendinta barbatilor este de a invata o mulţime de tehnici sexuale de la filmele pentru adulţi, desi noi toţi credem ca ştim “cum se face de fapt”, experienta personala fiind cea mai valoroasa, cel mai important criteriu de selectie.
Experienţa poate ajuta, dar multe femei pot fi timide, atunci când vorbesc despre ceea ce le place.

Tristan Taormino şi Lou Paget, ne spun care sunt cele mai frecvente greseli ale barbatilor in materie de sex.
Taormino este o prolifica autoare, lector si producator. Paget este autor al Cartii The Great Lover Playbook, a manualelor de sex şi sustine seminarii la nivel national.

Greseala nr. 1 – Stii ce-si doreste ea
Barbatii fac presupuneri despre ceea ce doreste femeia de langa ei bazandu-se pe ceea ce au observat ca le place altor femei. Dar nu toate femeile sunt la fel. In timp se contureaza o maturitate sexuala dar nu intotdeauna ceea ce functioneaza in cazul unei femei va functiona in cazul tuturor femeilor. Acest lucru nu este valabil numai in sfera sexualitatii ci si in sfera relationala.

Greseala nr. 2 – Tu ii poti oferi tot ce-si doreste
Unele femei nu pot avea un orgasm decat la 3,000 rpm. Nici o atingere sau miscare a degetelor nu poate genera o astfel de vibratie. Barbatii, in general, considera ca ceva este in neregula daca o femeie are nevoie de un vibrator. Daca singura modalitate prin care o femeie poate ajunge la orgasm este vibratorul acest lucru nu inseamnca ca este ceva in neregula cu acea femeie. Taormino sfatuieste barbatii sa se gandeasca la un vibrator ca fiind un aliat si nu un substitut. Multe cupluri folosesc vibratorul in timpul actului sexual. In timp ce cei doi fac un lucru vibratorul poate face un alt lucru.

Greseala nr. 3 – Sexul se traieste la fel, fie ca esti barbat sau femeie
Paget afirma ca este o mare diferenta in modul de a simti sexul ca barbat si ca femeie. Cand cei doi fac dragoste si penisul barbatului intra in vaginul femeii senzatia este atat de specifica incat barbatii nici nu-si pot imagina ca femeile nu simt la fel. Paget spune ca nimic nu este mai departe de adevar. Interiorul vaginului este mai putin sensibil decat alte parti exterioare ale corpului femeii. De asemenea senzatia poate sa nu fie chiar asa placuta mai ales in cazul in care penisul este foarte lung o femeie poate avea senzatia ca este apasata in stomac si i se poate face greata.

Greseala nr. 4 – Cunoasterea anatomiei feminine
Cei mai multi barbati stiu ce este un clitoris si unde sa-l gaseasca dar acest lucru nu inseamna ca stiu cat de important este clitorisul. Acum mai bine de 30 de ani la inceputul revolutiei sexuale un best-seller numit Joy of sex vorbea despre importanta orgasmica a clitorisului. Dar credinta ca femeia poate avea orgasm numai din penetrare vaginala inca persista. Sunt femei care nu pot avea orgasm din penetrare vaginala cu exceptia cazului in care sunt stimulate clitoridian. Este vorba despre cum isi doreste celalalt sa fie atins. Unele femei prefera stimularea indirecta. Cum poti afla ce ii place partenerei tale? Nimic mai simplu – intreab-o!

Greseala nr. 5 – Uda = excitata
Barbatii, uneori, cred ca dacă o femeie nu este suficient de uda nu se poate efectua penetrarea. Nu vă faceţi griji pentru asta. "Cred că este un mit că, dacă esti excitat, esti ud," spune Taormino. Nu neapărat. Unele femei au tendinţa de a se umezi mai mult decât altele, şi in mod diferit de la o zi la alta. Aceasta variază si în funcţie de fazele ciclului menstrual, si poate fi influentata de stres şi medicamente.

Greseala nr. 6 – Tacerea este de aur
O mulţime de barbati considera ca ar trebui sa se pastreze tacerea in timpul sexului acest lucru insemnand ca partenera ar trebuie să ghiceasca ce-i place si ce nu. O femeie care ar dori sa-si satisfaca partenerul ar prefera sa i se indice unele directii. O conversatie in care sa-i comunici celuilalt ce-ti place ar fi foarte utila in pat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu