Despre mine

Fotografia mea
SUPREMA INTELEPCIUNE ESTE DISTINGEREA BINELUI DE RAU ADEVARATA INTELEPCIUNE INSEAMNA SA-TI RECUNOSTI PROPRIA IGNORANTA VIATA-I SCURTA IAR CU FIECARE CUVANT PE CARE IL ROSTESTI TI SE SCURGE O PICATURA DIN VIATA.

joi, 5 februarie 2009

Infidelitatea

Pacatul unui sentiment tradat

Ce simti cand sentimentul de tradare te domina ? Cu siguranta o lume intreaga de planuri , vise si sperante se naruie ca un castel de nisip

Cu totii suntem sortiti pacatului infidelitatii, tradarii unui semntiment de un impuls necontrololat ce naste in sufletele noastre adevarate razboaie cu noi insine - dar reusim sa intelegem ce se intampla dupa ce gustam din fructul lui?

Ce lume!, cu prejudecati sau fara, se poate intampla oricui - ce urme lasa si ce semne adanci pot fi sapate in mintea si sufletele noastre!, dar isi vor gasi vindecarea?

Intrebarea, magnifica intrebare: " de ce?": "De ce mie?", "De ce m-a inselat?" ,
"Oare cine a fost de vina?"
Nu am crezut vreodata ca mi se poate intampla asa ceva!", "Nu pot sa accept !!! ; ma simt tradata!" - SUNT cateva din sirul fara sfarsit al intrebarilor ce apar mereu cand traim experienta - infidelitatea.

Studii de specialitate ce au la baza aceste experiente, ne arata ca infidelitatea este principala cauza a disfunctionalitatilor in relatia de cuplu , ce duc de cele mai multe ori la neinceredere, separare sin u in cele din urma la despartiri definitive.

Dar ce este infidelitatea ?
Parafrazand dintr-o definitie cu caracter stiintific, aceasta ne arata ca suntem nestatornici in sentimente si ne incalcam credintele de cuplu.

Traim sentimentul infidelitatii intr-o relatie fie de o parte sau cealalta "a primului pas", atunci cand comunicarea inceteaza, cand refuzul inconstient al partenerilor inspre rezolvarea problemelor de cuplu , este noua regula ; concluzia este ca fiecare isi cauta raspunsuri in bratele altcuiva. Dar cel mai important ramane sa descoperim pentru noi insine ce anume s-a intamplat si cum de s-a ajuns pe drumul unei aventuri. Fiecare aventura are istoria ei cu detalii mai mult sau mai putin curioase.

Unii devin infideli din nevoia de a se simti importanti, altii pentru ca se tem ca partenerul lor de viata incepe sa creasca ca statut socio-profesional sau econimic, iar a treia categorie pentru ca treptat descopera ca nu se pot acomoda cu ideea de a trai alatri de un singur partener toata viata. De asemenea infidelitatea apare si atunci cand unul dintre parteneri doreste sa demonstreze ca are succes la sexul opus ( fie in perioadele critice ale vietii - andropauza, pierderea locului de munca, supraincarcare in planul responsabilitatilor parentale, fie in perioadele de "glorie" caracterizate prin succes profesional, castiguri financiare mari).

Nemultumirile si sentimentele refulate duc deci si ele in aceiasi directie, astfel incat noutatea pe care o imprima o noua relatie reprezinta o tentatie la care putini rezista. Rezistenta este conferita, de fapt, de o structura psihologica puternica, nemarcata de traume emotionale din copilarie si adolescenta. In plus, "rezistenta" la infidelitate este o consecinta a unei bune relatii de cuplu.

Cand suntem inselati avem tendinta de a ne invinovati, de a lua o decizie cat mai repede, chiar daca - nu va fi cea pe care o simti cu adevarat.

Daca poti trece peste si vrei sa mai dai o sansa relatiei, ai datoria sa stii ca drumul nu este usor.

Comunicarea cu partenerul despre cauzele care au declansat situatia de criza in cuplu si gasirea unor raspunsuri de comun accord acceptate vor fi primii pasi inspre rezolvarea problemelor voastre.

Daca nu poti trece peste si ajungi la concluzia ca despartirea este singura solutie, daca pentru tine asa arata punctul final al relatiei, atunci sa stii ca nu-ti va fi deloc usor, dar nici imposibil. Important este sa constientizezi situatia si sa stii cum poate dragostea in multe cazuri sa fie un adevarat drog.

Ai de parcurs un drum lung cu tine insuti, incet dar sigur iti vei recapata increderea in tine si vei stii cum sa iti tii viata in propriile miini.Si chiar daca iti va aparea in minte din cand in cand sa stii ca, recaderea nu este un esec ea ca si stare este un pas inspre vindecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu